SDP-ova se vlada bavi politikantstvom i unutarstranačkim obračunima, umjesto da brine o financijskoj održivosti zdravstvenog sustava i hrvatskim pacijentima! Situacija je alarmantna - liste čekanja sve su duže, a liječnici i medicinske sestre bježe u inozemstvo. Što je manje stručnih kadrova - to je više partijskih smjena! - poručio je predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo prof. dr. Ante Ćorušić, koji je na upit medija u Središnjici HDZ-a komentirao najavu da će SDP-ov ministar Siniša Varga smijeniti sanacijske upravitelje pet kliničkih bolničkih centara. 

Izjavu sveučilišnog profesora Ćorušića pogledajte u cijelosti, a u nastavku donosimo glavne naglaske:

Sjaši Kurta da uzjaši Murta!

Najava smjena sanacijskih upravitelja bila bi smiješna da nije tragična. Jer se, nažalost, ne vodi računa o zdravstvenom sustavu koji kolabira. Milanovićeva je vlada tu istu petoricu šefova kliničkih bolničkih centara sama imenovala prije tri godine. 

Sada te iste ljude smjenjuju - u većini - njihovi zamjenici. Ne znam tko je tu lud - Sjaši Kurta da uzjaši Murta!

Milanovićev egzekutor!

Smjenjuju ih navodno zbog dugova, ali 70 posto svih zdravstvenih usluga bolničkog sustava pruža se upravo u kliničkim centrima, a i dio dugova HZZO-a prebačen je na bolnice. Nipošto ne branim prethodne upravitelje - imenovala ih je ista nesposobna vlada koja ih sada i smjenjuje - ali u ovom se slučaju radi o unutarpartijskom obračunu. 

Udar na protivničku frakciju

Iza šefa riječkog KBC-a, naime, stoji Vojko Obersenel, a iza ostalih je stajao bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić. Sada ministar Varga mete Obersnelove i Ostojićeve kadrove po nalogu premijera! Radi se o unutarpartijskom sukobu, koji ništa dobrog neće donijeti zdravstvenom sustavu. 

Zaštita podobnih kadrova

Dodajmo Ćorušićevim riječima: Zbilja, od Varge nas više ništa ne može začuditi. Nijedna njegova „nepodopština“. No i dalje je na dužnosti iz jednoga jedinog razloga - jer je Milanovićev kadar!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-dok-zdravstvo-propada-ministar...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-sdp-ova-sistematizacija-unosni...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-vargin-odlazak-na-skijanje-riz...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-kakav-sdp-takav-varga-stalno-s...