Moram to tako reći - ovo je nastavak jedne uličarske politike! Najviše me čudi postupanje Josipovića koji je jasno rekao da neće potpisivati odluke nakon izbora Kolinde Grabar-Kitarović, a sada najavljuje preseljenje u Visoku ulicu! - istaknuo je međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač jutros u emisiji Hrvatskog radija „U mreži Prvog“ komentirajući zaplotnjačke makinacije Milanovića i Josipovića. 

U nastavku donosimo ključne poruke dr. Kovača:

O SABOTIRANJU PREDSJEDNICE RH

Moram to tako reći - ovo je nastavak jedne uličarske politike! Čuli ste kako su u izbornoj noći govorili o izabranoj predsjednici „da je naučila sedam rečenica unaprijed“ i o „HDZ-u kao kriminalnoj zadruzi“! Milanović joj uopće nije čestitao na pobjedi - za razliku od stranih državnika. Najviše me čudi postupanje Josipovića koji je jasno rekao da neće potpisivati odluke nakon izbora Kolinde Grabar-Kitarović, a sada najavljuje da će se preseliti, čime bi stvorio presedan i onemogućio da predsjednica dođe tamo gdje može funkcionirati. Vidjet ćemo hoće li Josipović imati „hrabrosti“ preseliti se i hoće li Vlada odluku povući ili relativizirati!

O SDP-ovu MEDIJSKOM JURIŠU 

U tijeku je medijska ofenziva vladajućih. Vladine mjere oko fiksiranja tečaja „švicarca“, primjerice, jeftini su populizam. Stvara se atmosfera „ratovanja“ da bi se mobilizirali SDP-ovi birači i krenuli u „bitku“ protiv HDZ-a i Kolinde Grabar-Kitarović. To je loše za hrvatsku demokraciju i - u konačnici - neće pomoći SDP-u na parlamentarnim izborima. Sve je to skupa nespretno, nezrelo -  i nezdravo! HDZ će trijumfirati na izborima!

O TUŽBI ZA GENOCID

U presudi ćemo sutra - kakva ona god bila - imati konstatataciju da je na Hrvatsku izvršena agresija! Ljudi na okupiranim područjima bili su sustavno ubijani i protjerivani. Hrvatska je bila žrtva agresije! Točno je - u hrvatskom timu koji su radili na tužbi za genocid protiv Srbije bilo je onih koji su htjeli da se ta tužbe povuče! Bila je neka vrsta „regionalne suradnje“ između Josipovića i Tadića, ali je ta politika propala. 

TUĐMAN: NISU ISPUNJENI SIGURNOSNI KRITERIJI

Ishitrenu Vladinu odluku o preseljenju Ureda Predsjednice u Visoku ulicu za sinoćnji Dnevnik Nove TV komentirao je predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost prof. dr. Miroslav Tuđman:

Dokumenti s državnim tajnama se ne mogu pohraniti u Visokoj ulici. Moraju biti čuvani u zaštićenom prostoru i pod posebnim režimom! U Visokoj ulici nema ni „gluhe sobe“ koja je zaštićena od prisluškivanja!