Predsjednik Karamarko gostovao je danas u Oporbenom zarezu (urednik Ivica Ružičić) na Prvom programu Hrvatskog radija. Emisija se, s početkom u 15:30, istodobno mogla gledati na HTV4. Teme - vruće: rejtinzi popularnosti, prijevremeni izbori, kriminalnim aferama rastočena SDP-ova vlada, sukob Milanović-Linić, katastrofalno gospodarsko-socijalno stanje, Josipovićeva inicijativa za izmjene Ustava... Prenosimo dio Karamarkovih poruka

O ANKETAMA

Uopće nisam iznenađen što je HDZ prema istraživanju Cro Demoskop preuzeo vodstvo ispred SDP-a na ljestvici popularnosti stranaka. Mi smo, naime, bili pretekli SDP još prije godinu dana, a i ta je razlika daleko veća nego što je prikazuju „ankete“. Njihova funkcija i nije utvrditi stvarno javno mnijenje nego upravo obratno - friziranim rezultatima pokušati utjecati na nj. Ako nam takve „ankete“ prognoziraju pobjedu, onda možete i sami zamisliti koliko smo uistinu jači od SDP-a i njegove koalicije!

O NADIDEOLOŠKOJ SURADNJI

Naša će koalicija nesumnjivo pobijediti na euroizborima i nakon njih ćemo vidjeti ima li je i u kojoj mjeri potrebe širiti. I s kim. Imamo čvrsti ideološki fundament od kojeg ne odstupamo. Pripadamo desnom centru - i to ćemo uvijek biti. Ali, mogu ponoviti ono što sam već rekao: u cilju gospodarskog oporavka i kvalitetnijeg života svih naših građana spreman sam u drugi plan staviti ideološke razlike. No sve u svoje vrijeme. A ako već pitate, s g. Čačićem nisam nijednom razgovarao.

O „SURADNJI“ SA SDP-om

S kojim SDP-om? Pa SDP je uništio državu! Njima će trebati pet godina da dođu k sebi nakon izbornog poraza i autodestrukcije koju su si priuštili frakcijskim ratovima koje vode između sebe. Hrvatsku, da bi izišla iz gospodarske krize - ili makar počela izlaziti - mora voditi homogena, složna ekipa sposobnih ljudi. A oni su nesložna ekipa nesposobnih ljudi. S kim bi se uopće među njima i moglo razgovarati o nekakvoj suradnji?!

O SUKOBU MILANOVIĆ-LINIĆ

Katastrofa! Svjedočimo teatru apsurda u režiji Milanovića, Linića i svih ostalih u vladi. Umjesto da se bore za spas države i gospodarstva, oni „zabavljaju“ narod svojim međusobnim sukobima. Započeo je rat u kojem se ne biraju sredstva. Vlada se de facto raspala, ona zapravo više ne postoji jer je digla ruke od gospodarstva. Iskazuju posvemašnju neozbiljnost, rekao bih i infantilnost. Nedostojni su trenutka. Zbilja je vrijeme za prijevremene izbore. 

O REKONSTRUKCIJI VLADE

Kao što se sjećate, prije nekoliko mjeseci predlagali smo da se vlada rekonstruira u ekonomskim resorima. Ništa, međutim, nije napravljeno jer su oni uvjereni u svoju mesijansku ulogu, u svoju nedodirljivost. Ni s kim ne žele komunicirati, ne žele slušati nečije savjete, te su i sebe i sve nas, nažalost, doveli do ovog gdje i jesmo. Njima danas više nikakva rekonstrukcija ne bi pomogla. Da svi odu - jedina je to prihvatljiva rekonstrukcija! Priča je gotova, među njima nema nijednoga kvalitetnog ministra. Trebaju ustupiti mjesto vladi koja zna i koja želi raditi. 

O JOSIPOVIĆEVIM USTAVNIM PROMJENAMA

Nisam uopće sretan, volio bih da se predsjednik Josipović bavi važnijim stvarima - izlaskom zemlje iz krize, radnim mjestima i standardom građana. Volio da pritisne vladu kako bi sazvala tematsku, izvanrednu sjednicu o katastrofalnom stanju u koje nas je dovela. No on to ne radi jer je već odavno u kampanji, a za toliko željeni reizbor računa na potporu SDP-a. I sad kroz ovakve nekakve prijedloge, sugestije, izmjene Ustava, pokušava stvoriti sliku da je kao aktivan. Sve dok ne započne gospodarski rast, sve dok ne počne padati broj nezaposlenih i dok u Hrvatsku ne počnu ulaziti prave investicije, nikakve promjene Ustava nas ne zanimaju. Razgovor s predsjednikom Karamarkom možete u cijelosti poslušati na sljedećem linku:

http://radio.hrt.hr/aod/oporbeni-zarez/64779/