Nije nikakva tajna da će njemački eksperti ojačati HDZ-ov gospodarski tim! * U našoj vladi bit će i izvanstranački stručnjaci! * Umjesto tsunamija investicija, dobili smo meteor koji je nas potpuno uništio! * Zakon o predstečajnim nagodbama perfidno je skrojen zakon i omogućio je pljačku! * Cijela je Hrvatska postala taocem sukoba između Linića i Milanovića! * SDP-ova je vlada već pala - pitanje je samo koliko će trajati agonija! - istaknuo je, među inim, predsjednik Karamarko u nastavku splitsko-dalmatinske turneje

Nakon što je pohodio Kaštela i Trogir, predsjednik Tomislav Karamarko nastavio je mini-turneju po Splitsko-dalmatinskoj županiji: Vrlika i Dugopolje (23. veljače); Otok i Omiš (24.).

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-kastela-i-trogira-o-progonu-sdp-o...

Na svim proslavama 24. obljetnice HDZ-a, u svim gradovima i općinama, uvijek isti prizori: prepune dvorane, motivacijski govori, burni pljesak, obnovljeni zanos, pobjednički duh, zajedništvo... I, svakako, nakon svakoga svečanog skupa – predsjednikovo druženje s članovima i simpatizerima.

Izdvajamo, objedinjeno, dio poruka iz Karamarkovih govora i izjava za medije:

O IZOSTANKU INVESTICIJA

Već dvije godine tvrdimo da SDP-ova koalicija ništa neće napraviti. Jednostavno, njihov je program jedna šuplja priča. Od obećanog tsunamija investicija nismo dobili ni povjetarac. Ali, dobili smo meteor koji nas je stresao i potpuno uništio gospodarstvo.

O DOLASKU NA VLAST

HDZ dovršava program za oporavak i razvoj Hrvatske, razradili smo već desetke velikih projekata. Na njima, osim domaćih stručnjaka, rade i naši prijatelji iz Europe. Nije nikakva tajna da će njemački eksperti ući u HDZ-ov gospodarski tim. Prema tome, kada dođemo na vlast - doći ćemo potpuno spremni! Doći ćemo neopterećeni vozilima i foteljama, ali opterećeni onim što moramo učiniti za svoj narod - da poboljšamo život svakog građanina! Ministri u našoj vladi neće se birati po stranačkom ključu, nego prema kriterijima stručnosti. Hrvatska, koju je ovako devastirala SDP-ova koalicija, zaslužuje najbolje stručnjake!

O ODNOSU MILANOVIĆ-LINIĆ

To je slika opće situacije u Kukuriku koaliciji i samom SDP-u. Neka se premijer i njegov ministar financija napokon dogovore odlazi li tko od njih, kada odlazi i zašto. Očito su se neki namirili, a neki još nisu. Njihovi su odnosi u potpunom raspadu, čega je, na žalost, cijela Hrvatska postala taocem. Guraju nas u provaliju.
Ne znam hoće li Linić „pasti“, ali znam da ova vlada pada, prije ili kasnije. Počela je padati od prvog trenutka jer odabrala pogrešnu gospodarsku politiku - umjesto da stimulira proizvodnju, podvrgnula nas je poreznoj presiji. Već imamo 385.000 nezaposlenih, ali i nijednu ozbiljnu investiciju. Vlada je, u biti, već pala. Koliko će pak trajati agonija - drugo je pitanje.

O PREDSTEČAJNIM NAGODBAMA

Bilo je interesantno slušati suca Kolakušića (u emisiji Nedjeljom u 2 - op. ur.) koji je istaknuo da je zakon o predstečajnim nagodbama perfidno skrojen zakon i da je omogućio veću pljačku nego što je to bila u pretvorbi. Državni bi odvjetnik morao reagirati na to što je sudac Kolakušić iznio. Sigurno će o tome još biti riječi.

O HDZ-ovoj KATARZI

Naš je motto: Kriminal i korupcija van iz HDZ-a, a autentično domoljublje i poštenje nazad u HDZ! Mi smo prošli I prolazimo svoju katarzu: oni koji su krali, njima se danas sudi. No gdje su SDP-ovi lopovi? I njima će se kad-tad suditi, siguran sam! Nikad, ama nikad nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost HDZ-a zbog nekoliko pojedinaca!

O TUĐMANU & TITU

Utemeljitelj samostalne i neovisne hrvatske države dr. Franjo Tuđman najveći je Hrvat 20. stoljeća! Aktualna nam vlast, međutim, cijelo vrijeme nameće svoje idole iz komunizma, pokušavajući izjednačiti ono što se izjednačiti ne da. Cijelo vrijeme stavljaju na vagu dr. Tuđmana s najvećim zločincem hrvatskog naroda - Josipom Brozom Titom. To im nećemo dopustiti! Jer, Tito je bio diktator, koji je tlačio vlastiti narod, a dr. Tuđman je svom narodu donio slobodu!