Nacionalni odbor i predsjedništvo Mladeži HDZ-a - na čelu s predsjednikom Josipom Bilaverom - boravi u trodnevnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji. Pridružio im se, također, i sestrinski pomladak HDZ-a BiH - predvođen predsjednikom Vedranom Kožulom.

Županja i Andrijaševci 

Predsjedništvo i Nacionalni odbor najbrojnijeg pomlatka u Hrvatskoj posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji započeo je sinoćnjim okupljanjem u Županji. Domaćini bili saborski zastupnik (i gradonačelnik Županje) Davor Miličević i predsjednik županjske Mladeži Kruno Šarić.

Potom je uslijedilo okupljanje u Andrijaševcima. Domaćini su bili načelnik Damir Dekanić i zamjenik načelnika (i predsjednik Općinskog odbora Mladeži) Ante Rajković. Uslijedio je srdačni susret i razgovor s potpredsjednikom HDZ-a (i vukovarsko-srijemskim županom) Božom Galićem.

Zajedništvo i domoljublje

Mladež HDZ-a danas je - zajedno sa sestrinskim pomlatkom HDZ-a BiH - održala u Iloku zajedničku sjednicu predsjedništava. Na sjednici je kao gost pribivao predsjednik Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Mario Vrselja. Domaćin je bila Mladež Vukovarsko-srijemske županije - predvođena predsjednikom Josipom Dabrom.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/prva-zajednicka-sjednica-predsj...

Uoči zajedničke sjednice održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Josip Bilaver, predsjednik Mladeži Splitsko-dalmatinske županije Ante Bačić, predsjednik Mladeži Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro i predsjednik sestrinskog pomlatka HDZ-a BiH Vedran Kožul.

Izvrsna suradnja

Na zajedničkoj sjednici predsjedništava razgovaralo se o izvrsnoj suradnji sestrinskih ogranaka mladeži - koja će se nastaviti osnaživati. Dogovoreni su, također, daljnji planovi i projekti za unaprjeđenje i jačanje suradnje sestrinskih političkih pomladaka. Izvrsna dosadašnja suradnja zalog je za još bolju budućnost. Na kraju sadržajnog dana, održana je sjednica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a. 

Gospodarstvo na prvom mjestu

Predsjednik Mladeži Bilaver naglasio je važnost predstojećih parlamentarnih izbora - na njima će naša stranka zaokružiti pobjednički ciklus. Upozorio je na problem nezaposlenosti i iseljavanja mladih. A posebno je taj negativni trend naglašen u Slavoniji. 

- Mladež HDZ-a će dati svoj golemi doprinos u realizaciji gospodarskog programa HDZ-a i doprinijeti boljem položaju mladih i njihovom zapošljavanju.

Prije službenog dijela današnjih sjednica, Mladež HDZ-a je posjetila crkvu svetog Ivana Kapistrana. Susreli su se s fra Ivanom Utješinovićem koji je našem stranačkom pomlatku ispričao bogatu povijesti ovog grada.

U SPOMEN POGINULIMA U DOMOVINSKOM RATU

U jutarnjim satima i tijekom dana, zajednička izaslanstva dviju sestrinskih Mladeži - predvođeni predsjednicima Josipom Bilaverom i Vedranom Kožulom - odala su u Vukovaru počast svim poginulim i nestalim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu na ovom području.

Vijence su prvo položili i svijeće zapalili kod Spomen obilježja masovne grobnice na Ovčari. Potom na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata - kod spomen obilježja s vječnim plamenom. Pomolili su se na grobovima heroja - generala Blage Zadre i njegova sina Roberta. Uslijedio je posjet Spomen domu hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti - vijenci su položeni i svijeće zapaljene kod biste generala Blage Zadre. Vijenci su položeni i svijeće zapaljene kod biste utemeljitelja stranke i moderne hrvatske države - dr. Franje Tuđmana.