„Svi oni koji setrude potpuno izbrisati HDZ zaboravljaju kako snaga HDZ-a nije u vodstvu iministrima, već u članstvu i onima koji su simpatizeri stranke“, kazala jepredsjednica Kosor danas u Otočcu.

Predsjednica je pozvala „sve one koji misle za Hrvatsku, koji poštujubranitelje i sve što smo napravili u Domovinskom ratu, koji poštuju dom i kojimaje iznad svega Domovina da glasaju za HDZ“.

Predsjednica Kosor podsjetila je na vrijeme SDP-ove vladavine kada su smanjenaprava braniteljima i rodiljne naknade.

„Ukinut je dopust od tri godine za majke koje imaju troje iviše djece. Kada sam u Saboru upitala zašto su to napravili Linić je tada rekao– 'Pa zar bi država trebala plaćati mladim ženama da sjede i ne rade ništa'“.

„Podsjetimo se i kakvo im je bilo gospodarstvo. 320 000 nezaposlenih, u godinikada nije bilo krize s deficitom od 5,9 posto, doveli su MMF i danas bi ga opetdoveli, a to znači smanjenje socijalnih prava i mirovina“, istaknula jepredsjednica.


„Odlučimo se za stranku koja će voditi vladu tako što će poštovati svoje ljude,kršćanske korijene i najosjetljivije skupine“, pozvala je predsjednica uOtočcu.

„Strašno mi je žao što ovdje nisu brojni anketari koji sujučer zaključili izbore, da vide kako zapravo stvari stoje. Vjerujem da ćemo naizborima sve iznenaditi, pogotovo one koji misle da je sve gotovo i da jedovoljno samo čekati. Na ovim izborima odlučujemo o Hrvatskoj i u kojem ćesmjeru ona ići. Nekoliko sam puta rekla, i onda su me napali zbog toga, damoramo učiniti sve da Hrvatska ne pocrveni i to ponavljam u Gospiću. Tu se radio mnogočemu – svjetonazoru, pogledu na budućnost ali i na to što je našapovijest. HDZ je bio na čelu Hrvatske u sudbonosnim trenucima. Dr. FranjoTuđman imao je viziju i snagu ostvariti san tisuća Hrvata, a to je neovisnadržava Hrvatska. On je bio taj koji je u Hrvatsku s HDZ-om uveo višestranačje idemokraciju i neće oni nas učiti demokraciji“, poručila je predsjednica izGospića.

Nakon Otočca, Gospića i Lovinca predsjednica je nastavila obilazakIX. izborne jedinice.