Predsjednica Jadranka Kosor kazala je da 4. prosinca moramoizaći na izbore i dati svoj glas Hrvatskoj demokratskoj zajednici  jer je „HDZ bio na čelu Hrvatske kad je bilonajteže – i kada smo bili napadnuti, kad se ulazilo u NATO i kad su sezavršavali pregovori s Europskom unijom.“

Jasno istaknuvši kako HDZ ne želi nove poreze, intervencijuMMF-a niti jugosferu, predsjednica Kosor rekla je da nastavljamo raditi kakonas je učio dr. Franjo Tuđman, davajući sve za Hrvatsku a Hrvatsku nizašto.

„Nećemo povlačiti tužbu protiv Srbije jer gotovo 1000obitelji čeka istinu o svojim najmilijima, a ključni odgovori tih pitanja su uBeogradu“, naglasila je predsjednica u Dugom Selu.

Predsjednica Kosor istaknula je da žene moraju pokazatidodatnu snagu i preuzeti odgovornost prenoseći poruku HDZ-a i podržavajući ženuu politici jer se „politika i dalje smatra muškim poslom.“

„Moramo tumačiti naš program ali i razlike između nas inaših protivnika, ali ne neprijatelja“, rekla je predsjednica naglašavajućikako HDZ nema neprijatelje već samo protivnike.

„Ne smijemo dopustiti da se ponište naše pobjede“,zaključila je predsjednica u Sv. Ivanu Zelini.

Predsjednica Kosor podsjetila je i u Vrbovcu kako nitko nijevjerovao u završetak pregovora s EU, a to je uspjela Vlada Hrvatske demokratskezajednice i Vrbovec će uskoro postati grad Europske unije.

„To je jamstvo da ćemo ostvariti sve što smo obećali“,kazala je predsjednica.

Damir Sesvečan podsjetio je na investicije Vlade uposljednje dvije godine u Vrbovečki kraj i dodao da „neki zakukuriču svake 4godine i žele vaš glas, a mi smo tu stalno uz vas.“

Predsjednica Kosor istaknula je da je snaga HDZ-a snažno,veliko i raznoliko članstvo, ali i „tiha većina“ koja živi skromno sa svojimobiteljima. „To je ogromna snaga koja se ne vidi ali koja nosi Hrvatskudemokratsku zajednicu“, zaključila je predsjednica u Križevcima.

Nakon Dugog Sela, Sv. Ivana Zeline, Vrbovca i Križevaca predsjednicaKosor nastavila je posjet II. izbornoj jedinici.