Predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić (i virovitičko-podravski župan) i predsjednik Udruge gradova (i gradonačelnik Zaprešića) Željko Turk nisu se - iako su to neki mediji netočno prenijeli - odazvali pozivu predsjednika Josipovića na okrugli stol o nacrtu prijedloga Zakona o regionalnom razvoju. 

Smatramo da je taj susret organiziran isključivo u svrhu Josipovićeve predizborne kampanje, stoga u tome ne želimo sudjelovati! - argumentirano su danas u priopćenju za javnost Tolušić i Turk pojasnili razloge nesudjelovanja u Josipovićevom stvaranju privida da ipak nešto radi.

Josipovićev grijeh nečinjenja   

- Josipović se od početka svoga mandata puno više bavio svojim rejtingom, nego, primjerice, kreditnim rejtingom države i/ili katastrofalnom gospodarskom situacijom za koju je suodgovoran. Ova i ostale tzv. inicijative predsjednika Josipovića nisu ništa drugo već dio tzv. tematske pretkampanje koju provodi na račun poreznih obveznika! Da je Josipović kao predsjednik republike uistinu vodio brigu o regionalnom razvoju i ukupnom gospodarskom napretku, bavio bi se njima tijekom svoga mandata. A ne tek sada na kraju kada  grčevito, koristeći sva sredstva, pokušava izboriti novi mandat! - stoji u priopćenju.