Na današnji dan 2. svibnja 1991. u Borovu Selu pokraj Vukovara srpski je okupator iz zasjede ubio 12 hrvatskih redarstvenika - pripadnika vinkovačke specijalne policije - koji su krenuli u akciju spašavanja dvojice svojih kolega koje su noć prije, tijekom redovite ophodnje, zarobili odmetnuti Srbi. 

Spomen na herojsku žrtvu

Taj nadnevak s tugom pamtimo kao prvi masakr, prvi kolektivni zločin nad hrvatskim braniteljima tijekom srpske agresije. S najdubljim pijetetom prisjetimo se hladnokrvno ubijenih redarstvenika: Stipan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Perušić, Janko Čović, Željko Hrala i Mladen Čatić. 

Bila vam laka hrvatska zemlja! Nosimo vas u svojim srcima. Hrvatski branitelji - hvala vam!

Iako su protiv počinitelja podnesene kaznene prijave, za taj gnusni zločin još nije nitko odgovarao.

MIMOHOD U BOROVU SELU

Danas će izaslanstvo HDZ-a - predvođeno predsjednikom Tomislavom Karamarkom - posjetiti Borovo Selo i pokloniti se palim junacima Domovinskog rata. Priključit će se mimohodu koje  na ulazu u mjesto u 9 sati kreće prema Spomen-obilježju poginulim redarstvenicima. Dva i pol kilometra hoda u tišini, mislima i molitvi za branitelje koji su svoje živote položili na Oltar domovine - utkali ih u temelje hrvatske države.

Nakon komemoracije kod Spomen-obilježja, u kojoj će molitvu za poginule redarstvenike prevoditi mons. Juraj Jezerinac, predsjednik Karamarko dat će izjavu za medije i uputiti se u Vinkovce gdje će biti služena sveta misa u Crkvi sv. Euzebija i Poliona.