Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković 23. i 24. studenog sudjelovat će u Bruxellesu na summitu Europske pučke stranke (EPP), najjače političke obitelji u Europskoj uniji, i na 5. sastanku na vrhu Istočnog partnerstva. Uz predsjednika Plenkovića bit će potpredsjednica Vlade te ministrica vanjskih i europskih poslova (i članica Središnjeg odbora HDZ-a) Marija Pejčinović Burić.

http://www.epp.eu/press-releases/tomorrow-epp-leaders-to-meet-in-brussels-to-prepare-eastern-partnership-summit-list-of-participants/

Političko pridruživanje & gospodarske integracije

Peti sastanak na vrhu Istočnog partnerstva bit će prigoda da šefovi država ili vlada iz država članica EU-a i iz šest istočnih partnerskih zemalja ocijene postignuća koja su ostvarena od zadnjeg summita u Rigi 2015. godine, s naglaskom na konkretnoj koristi koju su donijela građanima Republike Armenije, Republike Azerbajdžana, Republike Bjelarus, Gruzije, Republike Moldove i Ukrajine.

https://www.consilium.europa.eu/hr/policies/eastern-partnership/

Razgovarat će se i o gospodarskom razvoju i boljim tržišnim mogućnostima, jačanju institucija i dobrog upravljanja, poboljšanju međusobne povezanosti, osobito u područjima prometa i energetike te poboljšanju mobilnosti i međuljudskih kontakata.

PROGRAM PREDSJEDNIKA PLENKOVIĆA

Četvrtak, 23. studenog:

19:00     Sastanak na vrhu Europske pučke stranke (Hotel „Sofitel Brussels Europe“, Place Jourdan 1)

Petak, 24. studenog:

08:45     Dolazak predsjednika Plenkovića pred sjedište Europskog vijeća (Zgrada Europa, Rue de la Loi 165, Ulaz Europa VIP)

Mogućnost izjave za medije u Forumu zgrade

09:30     Početak prvog dijela plenarne sjednice 5. Istočnog partnerstva

11:00     Završetak prvog dijela sjednice

11:15     Početak drugog dijela plenarne sjednice 5. Istočnog partnerstva

13:00     Završetak sjednice

13:15     Zajednička fotografija

13:30     Radni ručak

15:30     Završetak radnog ručka

15:40     Mogućnost izjave za medije predsjednika Plenkovića