GRAD ZAGREB
Izaslanstvo Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba predvođeno predsjednikom GO HDZ-a Grada Zagreba Andrijom Mikulićem položiti će vijence i zapaliti svijeće u 10.00 sati na Središnjem križu na Mirogoju i na grobu Brune Bušića.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije predvođeno predsjednikom Županijskog odbora Draženom Bošnjakovićem položiti će vijence i zapaliti svijeće u 11.00 sati na Jazovki.
Predstavnici Gradskog odbora HDZ-a Zaprešića položiti će vijence i zapaliti svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u 13.00 sati.

BJELOVARSKO – BILOGORSKA ŽUPANIJA
Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ-a, predstavnici Mladeži HDZ-a i Kluba utemeljitelja „dr. Franjo Tuđman“ Bjelovarsko – bilogorske županije položiti će vijence i zapaliti svijeće na spomen prostoru gubilišta šume Lug u Bjelovaru  17.00 sati, a zatim će položiti vijenac kod centralnog križa na Gradskom groblju Bjelovar.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA ŽUPANIJA
U 08.00 sati održati će se sv. misa u Crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu, a nakon toga gradonačelnik grada Karlovca i zamjenik župana Karlovačke županije Josip Šafar položiti će vijence i zapaliti svijeće na groblju Jamadol.

KRAPINSKO – ZAGORSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko – zagorske županije zapaliti će svijeće kod crkve Muke Isusove i spomen grobnice u Maclju u 10.00 sati.

ISTARSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije položiti će vijence i zapaliti svijeće na Središnjem križu na Gradskom groblju u Puli u 09.30 sati.

ZADARSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije, predstavnici Gradskih odbora HDZ-a Zadra, Benkovca i Biograda, predstavnici Općinskih odbora Pakoštene, Polača, Stankovci i Lišane Ostrovačke, predstavnice Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Zadarske županije, predstavnici Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ i predstavnici Mladeži HDZ-a položiti će vijenac i upaliti svijeću kod spomen kapelice Svih Svetih na brdu Kamenjak iznad Vranskog jezera u 09.00 sati.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Gradskog odbora HDZ-a Novi Marof položiti će vijence na Kipšiću u 19.00 sati.
Predstavnici HDZ-a Općine Vidovec položiti će vijenac kod Drvaričeve šume u Tužnom u 18.00 sati, nakon čega će biti održana sv. misa. U 16.00 sati održati će se sv. misa na grobištu Leskovac koju će predvoditi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

OSJEČKO – BARANJSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Osječko – baranjske županije položiti će vijence i zapaliti svijeće na Aninom groblju u Osijeku u 10.00 sati.

LIČKO SENJSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Ličko senjske županije te predstavnici Gradskih i Općinskih odbora HDZ-a predvođeni predsjednikom ŽO HDZ-a Ličko senjske županije Darkom Milinovićem, županom Milanom Kolićem nazočiti će na sv. misi  u Kapelici Sv. Ivana Nepomuka u 09.00 sati, a nakon toga položiti će vijence i zapaliti svijeće podno Spomen križa u Gradskom groblju Sv. Marije Magdalene u Gospiću u 10.00 sati.

VUKOVARSKO – SRIJEMSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije i predstavnici GO HDZ-a Grada Vukovara položiti će vijenac kod Križa na ušću Vuke u Dunav u 09.30 sati, a nakon toga predstavnici ŽO HDZ-a i predstavnici  GO HDZ-a Vinkovci položiti će vijenac kod Križa na centralnom vinkovačkom groblju u 11.00 sati.

POŽEŠKO – SLAVONSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Požeško slavonske županije položiti će vijence i zapaliti svijeće na groblju sv. Ilije u 10.00 sati.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije položiti će vijenac  u mjestu Gornji Hrašćan u 10.00 sati.

SISAČKO – MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Sisačko – moslavačke županije položiti će vijenac kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u 10.00 sati u Sisku.

BRODSKO – POSAVSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Brodsko – posavske županije položiti će vijenac kod Središnjeg križa i spomen obilježja Hrvatskim domobranima na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu u 08.00 sati, a nakon toga biti će održana sv. misa zadušnica u Crkvi Gospe brze pomoći u 08.30 sati.

VIROVOTIČKO – PODRAVSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko – podravske županije položiti će vijence i zapaliti svijeće na Središnjem komemorativnom skupu u Mrtvom Jarku (selo Bukova, općina Suhopolje) kod spomen obilježja u 11.00 sati.

 KOPRIVNIČKO - KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko križevačke županije položiti će vijence i zapaliti svijeće na Gradskom groblju „Pri Svetom Duhu“ u 09.00 sati.

DUBROVAČKO – NERETVANSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a položiti će vijence i zapaliti svijeće kod spomen obilježja na Orsuli u 12.00 sati.

PRIMORSKO – GORANSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Primorsko – goranske županije položiti će vijenac i zapaliti svijeće na grobljima Drenova, Kozala i Trsat u Rijeci u 10.00 sati.

ŠIBENSKO – KNINSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Šibensko – kninske županije položiti će vijence i zapaliti svijeće na Gradskom groblju Kvanj u 09.00 sati i kod spomen obilježja braniteljima Domovinskog rata u 09.30 sati.

SPLITSKO – DALMATINSKA ŽUPANIJA
Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Splitsko dalmatinske županije i Gradskog odbora HDZ-a Split položiti će vijence i zapaliti svijeće na Gradskom groblju u 08.30 sati te će se održati misa zadušnica u 19.00 sati u crkvi Gospe od Zdravlja, nakon čega će se u Pinakoteci održati tribina „Neuklonjeni ostaci komunizma u RH“ na kojoj će govoriti prof.dr.sc. Branimir Lukšić i prof. Tomislav Đonlić.
Predstavnici Gradskog odbor HDZ-a Kaštela i općina Lečevica položiti će vijenac na groblju u Radošiću u 09.00 sati.
Predstavnici Gradskog odbora HDZ-a Imotski položiti će vijence na spomen obilježju Topana u 09.00 sati.
Predstavnici Gradskog odbora HDZ-a Solin položiti će vijence i zapaliti svijeće na Gradskom groblju u 08.00 sati.
Predstavnici Gradskog odbora HDZ-a Trogir položiti će vijence i zapaliti svijeće na Gradskom groblju u 09.00 sati.