(VIDEO) Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković boravit će u Gothenburgu (Göteborg, Kraljevina Švedska) 16. i 17. studenog, gdje će sudjelovati na sastanku na vrhu „Social Summit for Fair Jobs and Growth“ - koji organizira predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker. Uz predsjednika Plenkovića bit će ministar rada i mirovinskoga sustava (i član Središnjeg odbora HDZ-a) Marko Pavić.

Održivi sustav socijalne zaštite

„Socijalni summit“ okupit će šefove država i vlada zemalja Europske unije te socijalne partnere koji će raspravljati o jačanju socijalne Europe, boljem funkcioniranju i pravednijem europskom tržištu rada, učinkovitijem i održivom sustavu socijalne zaštite te promicanju socijalnog dijaloga na svim razinama. Dakle, o temama o kojima se raspravljalo i na nedavnom sastanku predsjednika Plenkovića s članovima Gospodarsko-socijalnog vijeća.

https://vlada.gov.hr/vijesti/sastanak-sa-clanovima-gospodarsko-socijalnoga-vijeca-korak-naprijed-u-jacanju-socijalnog-dijaloga/22827

Tijekom boravka u Gothenburgu, Plenković će se sastati i s predsjednikom Vlade Kraljevine Švedske Stefanom Löfvenom te s predstavnicima hrvatske zajednice u toj zemlji.

PROGRAM PREDSJEDNIKA PLENKOVIĆA

Četvrtak, 16. studenog:

17:00     Sastanak s predsjednikom Vlade Kraljevine Švedske Stefanom Löfvenom (Hotel Gothia Towers, Mässans gata 24)

18:00     Susret s predstavnicima hrvatskih društava u Kraljevini Švedskoj (Hrvatsko društvo Velebit, Hildedalsgatan 15)

18:35     Susret s hrvatskim iseljenicima u Kraljevini Švedskoj (Hrvatsko društvo Velebit, Hildedalsgatan 15)

Petak, 17. studenog:

08:45     Dolazak predsjednika Plenkovića na „Social Summit“ ispred glavnog ulaza u Eriksberghallen (Maskingatan 11)

09:30     Uvodna obraćanja predsjednika Vlade Kraljevine Švedske Stefana Löfvena i predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera

09:45     Uvodni dio sastanka na vrhu „Social Summit for Fair Jobs and Growth“

10.30     Predsjednik Plenković na interaktivnoj „tour de table“ raspravi na temu „Access to labour market“ u okviru sastanka na vrhu

12:35     Završna obraćanja predsjednika Vlade Kraljevine Švedske i predsjednika Europske komisije & Potpisivanje dokumenta „European Pillar of Social rights“ (predsjednik Europske komisije, predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani i predsjednik Vlade Estonije Jüri Ratas)

13:15     Radni ručak u organizaciji predsjednika Europskoga vijeća Donalda Tuska (River Restaurant on the Pier, Dockpiren)

15:15     Završetak ručka

15:20     Mogućnost izjave za medije predsjednika Plenkovića (Eriksberghallen, dvorana za izjave)