U Malom Lošinju održan je drugi po redu susret općinskih načelnika i gradonačelnika Primorsko-goranske županije sa županom Zlatkom Komadinom. HDZ-ovi gradonačelnici Oleg Butković (Novi Vinodolski), Tomislav Klarić (Bakar) i Gari Cappelli (Mali Lošinj) oštro su kritizirali izmjene Zakona o porezu na dohodak -kojima država otima oko dvije milijarde kuna jedinicima lokalne samouprave - i Zakon o regionalnom razvoju, kazavši da su izrazito štetni za gradove i općine. 

Poručili su da ne vjeruju u kompenzacijske mjere Vlade. Jer ako ih nema u zakonu - teško da će ih uopće biti s obzirom na činjenicu da je SDP-ova vlada urušila državni proračun.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/nerazumni-potezi-sdp-ove-vlade-gorski-k...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-sdp-ova-porezna-reforma-uzmi-si...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-vladinim-udarom-na-jedinice-lokal...

Neće biti za plaće!

Problemi koji zbog ovih zakona čekaju gradove i općine ozbiljni su i, nažalost, neizbježni. Klarić je istaknuo da će se rastjerati i ovo malo preostalih investitora ako SDP-ova vlada nastavi sa svojim poreznim eksperimentima, a Butković da će plaće u komunalnim društvima početkom godine biti upitne, što će dovesti u pitanje i opstanak nekih općina. 

Gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli upozorio je na zabrinjavajuću činjenicu da općine trebaju plaćati na svom terenu službenike u katastarskim uredima, a „zahvaljujući“ Vladinoj tzv. poreznoj reformi više nemaju sredstava za to. A zna se da bez katastra sve investicije staju.