3. srpnja 2014., započela je 15. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Ispred gradskih zastupnika na klupama se našao dnevni red s preko četrdeset točaka. Neke od „vrućih“ točaka su Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Zagreba za 2013. , Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba, Prijedlog odluke o javnoj usluzi prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja itd..  Tijekom aktualnog sata koji se proveo bez nazočnosti aktualnog gradonačelnika koji je ispričan službenim putovanjem,  atmosfera u Staroj vjećnici zagrijala se otvarenjem pitanja oko KK Cibone.

Andrija Mikulić, predsjednik Zagrebačke organizacije HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštne podsjetio je da je KK Cibona tradicija, klub svih nas, svih Zagrepčanki i Zagrepčana, koja treba biti iznad svih interesa, bilo političkih bilo osobnih. Podsjetio je kako je na protekloj sjednici Gradske skupštine postavio pitanje vladajućoj gradskoj vlasti o dugovima KK Cibone za koje je rečeno da  su svedeni na nulu, da bi se sada ispostavilo da dugovi iznose skoro 100 milijuna kuna. Upozorio je dogradonačelnice i pročelnike gradskih ureda, kako gradskim zastupnicima u posljednje vrijeme ne odgovaraju u pisanom obliku na zastupnička pitanja, primjerice kako nije zaprimljen odgovor vezano za ZGOS. Također, Mikulić je postavio pitanje zašto Grad Zagreb ne aktivira Ugovor o zbrinjavanju mulja? Navodno egzistira nekoliko potpisanih ugovora, a jedan od njih je “težak” čak preko 20 mil. eura. Osvrnuo se i na posjet aktualnog gradonačelnika Rimu te se zapitao koji to model upravljanja rimski gradonačelnik može preuzeti od zagrebačkog aktualnog gradonačelnika? Možda jedino, kako zaposliti tisuću dvjesto djelatnika s krivotvorenim diplomama u Zagrebačkom holdingu te kako se reproduciraju minusi.

Izvještaj gradskog proračuna za 2013.godinu čiji je predlagatelj aktualni gradonačelnik nije prihvaćen, a zastupnici Hrvatske demokratske zajednice glasovali su suzdržano.