Vodstvo zagrebačkog HDZ-a započelo je obilježavanje Dana pobjede na Mirogoju polaganjem vijenca ispred Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja. Nakon toga su se brojne članice i članovi pridružili mimohodu hrvatskih branitelja kroz grad do zagrebačke prvostolnice u kojoj je Svetu Misu predvodio mons.dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

U svojoj nadahnutoj propovijedi koja je na kraju popraćena gromoglasnim pljeskom, mons. Šaško je istaknuo kako “Oluja nije prijetnja nikome tko poštuje tuđu slobodu, niti je takva da bismo ju stidljivo trebali izgovarati. Ona u hrvatskoj duši povezuje trpljenje i slobodu, ali živi kao radost svima koji se raduju dobru”.

Program pod sloganom “Jedna je Hrvatska, samo je jedan dom” okončan je manifestacijom na Medvedgradu. Živimo u uvjerenju kako će dolaskom Kolinde Grabar-Kitarović na mjesto predsjednice Republike Hrvatske Oltar domovine ponovno postati mjesto na kojemu će državna izaslanstva koja budu posjećivala Lijepu Našu moći odati poštovanje hrvatskoj domovini.