Prema istraživanju u Dnevniku HTV-a, vodimo ispred redovito precijenjene prosvjedničke družine Tomislava Tomaševića za uvjerljiva 4.3 postotna boda. A to je tek početak!  

Ispred Možemo su čak i posrnuli Peđa Grbin, Joško Klisović i SDP - premda tavore s 15.5% podrške! 

Situacija je, dakle, dosta drukčija nego što su tvrdile dosadašnje „ankete“ - koje redovito precjenjuju.  

Prag još prelaze Most (9.1%), DP (8.0) i od njih poprilično udaljeni BM 365 (5.3). Neodlučnih je birača u Zagrebu okolici 14.4%. 

NACIONALNA RAZINA: Uvjerljiva, premoćna prednost ispred SDP-a! 

Na nacionalnoj je razini prednost HDZ-a i veća: s 27.3% podrške hrvatskih građana šišamo SDP za 8.5 postotna boda, a Tomaševićeve profesionalne demonstrante za - 18.6! 

Dakle, naša je stranka u kontinuiranom, čvrstom, stabilnom, sigurnom vodstvu. SDP-u (18.8%) Grbin očito nije donio ništa ili vrlo malo.  

Prema toj anketi provedenoj od 15. do 17. ožujka na uzorku od 1.400 ispitanika, Možemo je treća politička snaga u Hrvatskoj s 8.7% potpore.  

Iza su Domovinski pokret s 8.1% i jedini koji na nacionalnoj razini još prelazi prag - Most (7.5%). 

Da je cijela RH jedna izborna jedinica te da su predizborne koalicije zabranjene, imali bismo podugačku listu stranaka koje nikada ne bi vidjele Markov trg. Osim ako se ne pridruže građanima na danima otvorenih vrata Hrvatskog sabora.  

U skupini onih s tek nešto više od jedan posto su Centar (1.8%) lijevih populistica Dalije Orešković i Marijane Puljak, BM 365 - Stranka rada i solidarnosti (1.5), IDS (1.2) i Živi zid (1.1).  

Ispod magične granice od jedan posto su HNS s 0.9%, Glas, Reformisti i HSU s po 0.8% te HSLS (0.6).  

Na nacionalnoj razini veliki je još broj neodlučnih birača, veći nego u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Trenutačno ih je 16.1%.