U ponedjeljak, 30. lipnja održana je Izborna skupština Temeljne organizacije HDZ-a Botinec na kojoj je za predsjednika izabran Zvonko Cindrić, koji je i do sada obavljao tu dužnost. U dvorani se okupilo četrdeset članica i članova svih generacija a nazočni su bili i gosti: Željko Fiolić, predsjednik područnog odbora HDZ-a Novi Zagreb zapad i dopredsjednik GO HDZ grada Zagreba te Dalibor Vučić, tajnik našeg područnog odbora.

Gosp. Fiolić je održao pozdravni govor, podsjetio nas na pobjedničke rezultate naše stranke na nekoliko posljednjih izbora kako na lokalnoj tako i na državnoj razini. Zahvalio se našim članovima na vjernosti našoj stranci i zaključio da stranka ide pravim smjerom a za  što ćemo se svi zajedno izboriti i na svim slijedećim izborima.

Također i predsjednik TO HDZ-a Botinec Zvonko Cindrić, pozdravio je prisutne te zahvalio gostima na dolasku. Osvrnuo se na prethodno razdoblje, podsjetio što smo radili da podignemo rad našeg temeljnog ogranka na višu razinu. Time smo na određeni način i na lokalnim izborima u našem naselju doprinijeli da obnašamo predsjedničku poziciju u  Mjesnom odboru te da na taj način pokušamo kreirati i neke naše dobre ideje za dobrobit cijelog naselja i njegovih građana. S ponosom možemo reći da u suradnji s braniteljima dostojno i ustrajno obilježavamo kako državne tako i kršćanske praznike i blagdane.

Nakon ovih pozdravnih riječi uslijedili su izbori na kojima je osim novog predsjednika izabran i novi sastav izvršnog odbora u kojemu su: Slavko Mamić, Nikica Leko, Monika Dorotić, Krešo Tkalec, Antonija Planinić i Ivan Čeh.