U četvrtak, 11. rujna 2014g., vijećnici Mjesnog odbora Jarun posjetili su novootvorenu prvu Salezijansku osnovnu školu u Hrvatskoj.  Prilikom posjeta donirali su športsku opremu namijenjenu provođenju nastave tjelesno-zdravstvene kulture školaraca.  Samu opremu su uručili predsjednik Vijeća mjesnog odbora Danijel Samaržija  iz redova HDZ-a i vijećnici Mjesnog odbora Jarun Ivana Jurin i Nenad Viduka.

Škola je počela raditi na blagdan Male Gospe 8. rujna ove godine u prostorijama crkve Duha Svetoga na Jarunu. Prostorije crkve u kojoj  se  održava nastava imaju površinu oko 200 četvornih metara, a u njima je organiziran  dnevni boravak, blagovaona za prehranu djece i športska dvorana.

Prva osnovna salezijanska škola ponudit će djeci polaznicima "cjelovit odgoj, kvalitetnu izobrazbu, radosno odrastanje i upoznavanje Isusa". Za primljenu športsku opremu zahvalila se ravnateljica škole  Karmela Tomašević i prisutni salezijanski suradnici.  Nakon toga, druženje je nastavljeno uz razgovor i planove za još bolju suradnju škole i Mjesnog odbora Jarun, a na korist polaznika škole vodeći se riječima Sv. Ivana Bosca - osnivača Salezijanske družbe: “Želja mi je odgojiti poštene građane, dobre kršćane i jednog dana sretne stanovnike neba“.