Kandidati tzv. Plave skupine Hrvatske demokratske zajednice na izborima za Europski parlament posjetili su u srijedu, 9. svibnja 2019. godine Gradsku četvrt Podsused-Vrapče. Plavu skupinu čine kandidatkinje Dubravka Šuica, Nikolina Brnjac i Željana Zovko te kandidati Goran Pauk, Tomislav Sokol i Domagoj Maroević. Na završnom skupu u Zapruđu okupljenima se nenadano pridružio i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je upravo sletio iz rumunjskog Sibiua gdje je bio na summitu europskih lidera.

U svome obraćanju kojem je istaknuo važnost hrvatskih predstavnika u Europskom parlamentu predsjednik Plenković je rekao: "Za nas je bitno da Europska unija podrži demografsku revitalizaciju i brže smanjivanje nejednakosti među članicama! Da Europska unija u idućih pet godina osigura bržu konvergenciju i brži proces dostizanja ekonomskih i socijalnih standarda koje imaju zemlje zapadne Europe. Bitno je i ulaganje u zajedničku sigurnost, 40% građana Europe to smatra najvažnijim pitanjem"

“Ono što je jako bitno jest da Europska unija funkcionira po principu sedmogodišnjeg proračuna i svi prioriteti financijski vezani za fondove se određuju na to razdoblje. Mi ćemo iduće godine i to baš kada će Hrvatska predsjedati Europskom unijom pregovarati o idućem sedmogodišnjem proračunu za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Tada će se određivati prioriteti i programiranje i tada ćemo se mi boriti da sredstva za kohezijsku politiku Europskih fondova namijenjena slabije razvijenim zemljama Europske unije ostanu na visokoj razini što se Hrvatske tiče kako bismo upravo ovakve projekte mogli financirati.”, rekao je naš kandidat i predsjednik HDZ-a Črnomerec Tomislav Sokol.