Licemjerja li! I Josip Klisović i Tomislav Tomašević sada obećavaju novu školu iako su SDP i Možemo glasovali protiv nje! - poručio je Davor Filipović tijekom obilaska Bukovca. 

Pred zgradu mjesne osnovne škole, u kojoj se iz sigurnosnih razloga više ne smije održavati nastava, naš pobjednički kandidat došao je u društvu s predsjednikom Gradske organizacije HDZ-a i Gradske skupštine Grada Zagreba Mislavom Hermanom, državnim tajnikom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i članom GO HDZ-a Stipom Mamićem, prvi čovjekom Organizacije HDZ-a Gradske četvrti Maksimir Stankom Gačićem… 

No vratimo se na početak ove priče koja će, ipak, dobiti svoj sretni kraj. 

I PRIJE POTRESA NEDOSTOJNI UVJETI 

U OŠ Bukovac i prije potresa vladali su uvjeti nedostojni za našu djecu: šahtovi unutar škole, nestanci tople vode, azbestni krovovi... Kako bi se to promijenilo, Vijeće Gradske četvrti Maksimir - koje je u prošle 4 godine vodio HDZ - izdvojilo je milijun kuna za projektno-tehničku dokumentaciju za novu školu, a njena je izgradnja više godina u nizu bio jedan od HDZ-ovih amandmana u Gradskoj skupštini 

Gradska uprava, međutim i unatoč svemu, ništa nije pokrenula, a da stvar bude gora, škola je u potresu pretrpjela ozbiljna oštećenja, pa sada učenici s Bukovca moraju pohađati nastavu na čak četiri druge lokacije.  

KAD NIJE GRADSKA UPRAVA, RIJEŠILA JE - VLADA RH 

Kada se već ova gradska uprava na odlasku nije udostojala riješiti problem, riješila ga je naša Vlada! - poručio je Filipović ispred (stare) osnovne škole: 

- Snažnim angažmanom premijera Andreja Plenkovića Hrvatska je iz Fonda solidarnosti Europske unije dobila rekordnih 683.7 milijuna eura za obnovu Zagreba i okolice. Upravo će se zahvaljujući tom novcu srušiti stara, a izgraditi nova škola. Izvođač radova već je odabran, radovi kreću nakon isteka roka za žalbe 14. travnja. Taj uspjeh je plod sinergije ZG HDZ-a i Vlade RH, a na isti ćemo način obnoviti i ostale oštećene škole i vrtiće u cijelom gradu! 

Ali škola na Bukovcu - nastavio je naš kandidat - primjer je par excellence licemjerja i SDP-a i „Možemo“: 

- Oktroirani Klisović i destruktivni Tomašević, koji je prosvjedovao čak i protiv obnove našega voljenog grada te širio paniku da za nju nećemo osigurati EU sredstva, bez imalo srama ovamo dolaze i obećavaju novu školu iako su njihovi vijećnici na VGČ-u glasovali protiv njene izgradnje!  

Tako to rade Milanovićev kum i profesionalni prosvjednik! - dodao je: 

- Klisovića donekle i razumijem, jer su mu kao kandidatu koji ništa ne zna o gradskim temama tu činjenicu možda i prešutjeli, no Tomašević, kao nek Ivan Vilibor Sinčić, našim sugrađanima želi prodati demagoške fore. Pa koji licemjer moraš biti da obećavaš novu školu protiv koje si sam glasovao, a i inače prosvjeduješ protiv svake gradnje!  

Zagrebu ne treba demagogija, ne trebaju mu ni Klisović ni Tomašević, trebaju mu kompetencije i znanje koji će podići kvalitetu života svih naših građana! - zaključio je Davor Filipović.