Blagdan svete Klare svečano je proslavljen 11. kolovoza u istoimenom naselju Sveta Klara. Barokna župna crkva, koja se spominje još od 14. stoljeća, okupljalište je mnogobrojnih župljana, osobito na blagdan svoje zaštitnice, kada ovaj događaj postaje jedno od najvećih proštenja u Novom Zagrebu.

Stanovnici naselja ujedno čine i mnogobrojni temeljni ogranak HDZ-a koji djeluje u sklopu Područnoga odbora Novi Zagreb-zapad. Stoga je vodstvo Ogranka i mnogobrojno članstvo sudjelovalo u svečanosti tijekom cijeloga dana, osobito na središnjem euharistijskom slavlju koje je predvodio mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, koji je tom prigodom posebno podsjetio župljane da im valja slijediti primjer Sv. Klare, poglavito kada su u pitanju društvene podjele na bogate i siromašne, koje su danas, kao i u njezino vrijeme, izrazito naglašene.

Popodnevno druženje svojom su nazočnošću uveličali dr. Ivan Ćelić, tajnik GO HDZ i zastupnik u Gradskoj skupštini i g. Željko Fiolić, predsjednik Područnog odbora HDZ-a Novi Zagreb –zapad.