U Novoj Gradiški je obilježeno dvadeset i šest godina osnivanja Hrvatske demokratske zajednice na području Bordsko-posavske županije. Obljetnicu je otvorio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Nove Gradiške gospodin Dražen Oršulić. Istaknuo je kako je HDZ najveća i najjača stranka u Brodsko-posavskoj županiji i gradu Novoj Gradiški. Predsjednik Kluba utemeljitelja ''Dr.Franjo Tuđman'' Brodsko-posavske županije gospodin Šimo Đurđević je podsjetio na vremena u kojima je osnivan HDZ, važnost sudjelovanja utemeljitelja u tom procesu i zaključio kako HDZ ima sjajnu mladež koja će nastaviti kročiti putem Prvog hrvatskog predsjednika. Župan Danijel Marušić je istaknuo kako je HDZ-u opet potrebno jedinstvo i samo tako Hrvatska može ići naprijed.

Zastupnik u Hrvatskom Saboru i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Brodsko-posavske županije gospodin Pero Ćosić rekao je:''Do sada smo u Brodsko-posavskoj županiji u svim izborima bili pobjednici i velikim brojem glasova doprinijeli ukupnim izbornim pobjedama. Iako, nije uvijek bilo jednostavno pred punom dvoranom obećati pobjedu na izborima koji slijede. Hdz je navjeća i najjača stranka u našoj županiji i nadam se da sam ja kao predsjednik Županijskog odbora zajedno s vodstvom opravdali povjerenje birača.'' Dodao je:''Od nove Vlade očekujemo brigu za povećanje prosperiteta ovih prostora. Mi Slavonci želimo sudjelovati u stvaranju prosperitetne hrvatske budućnosti. Idemo graditi, naporno raditi i iznova stvarati!''

Svečanost je obilježio i dolazak predsjednika HDZ-a gospodina Tomislava Karamarka i Predsjednika Hrvatskog Sabora akademika Željka Reinera, a u glazbenom dijelu programa nastupili su TS ''Stare kandžije'' i KUD ''Mala'' iz Nove Gradiške.