Predstavljena je lista Hrvatske demokratske zajednice za Hrvatski sabor za V.izbornu jedinicu- kandidatkinje i kandidati HDZ-a iz tri županije Požeško- slavonske, Brodsko- posavske i Vukovarsko-srijemske županije. V. izborna jedinica tradicionalno je jedna od najjačih utvrda HDZ-a, a vjerujemo da su kvalitetni i kompetentni kandidati na listi jedan od razloga te hvalevrijedne činjenice. Pobjednička lista broj 8 je:

14. STEVO CULEJ

Zastupnik u Hrvatskom saboru u 8. i 9. sazivu. U devedesetim je bio pomoćnik zapovjednika specijalne policije. Sudjelovao je u borbenim akcijama za oslobođenje Republike Hrvatske i odlikovan je od prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Iz Jarmine, oženjen te otac tri sina.

13. LJUBICA MAKSIMČUK

Zastupnica u Hrvatskom saboru u 8. i 9. sazivu. Iz Slavonskog Broda, udata i majka dvoje djece. Po struci inženjerka prometa, a u HDZ-u je dugogodišnja predsjednica Zajednice žena HDZ-a Brodsko-posavske županije „Katarina Zrinski“. 

Ljubica Maksimčuk: "I u ovoj smo krizi, ali i cijelom mandatu, pokazali socijalnu osjetljivost, da brinemo o svima - od najmlađih do najstarijih. Jedino HDZ može osigurati sigurnu Hrvatsku svim svojim građanima." 

12. ANAMARIJA BLAŽEVIĆ

Gradonačelnica grada Pakraca, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Požeško- slavonske županije. Po struci upravna pravnica, udana, majka dvoje djece. Kao uspješna gradonačelnica ima veliku potporu svojih sugrađana, u lokalnim izborima 2017. godine građani grada Pakraca izabrali su je u prvom krugu sa 63% glasova potpore.

11. JOSIP ŠARIĆ

Prvi je čovjek GRADA Otoka u 7 mandata, s potvrđenim mandatom gradonačelnika 2017. u prvom krugu. Diplomirani je inženjer prometa i dragovoljac Domovinskoga rata. Od svoje 25. godine bio je načelnik nekadašnje općine Otok, a obnašao je razne dužnosti među kojima je i ona pomoćnika ministra. Oženjen je i troje djece.

10. ANKICA ZMAIĆ

Načelnica općine Vrpolje u 5 mandata te članica Upravnog odbora Hrvatske zajednice općina u 3 mandata. Utemeljiteljica Hrvatske demokratske zajednice i to od prvog osnovanog ogranka na području Brodsko-posavske županije Stari Perkovci. Trenutno potpredsjednica Županijskog odbora HDZ. Po struci je strojarska tehničarka, udata i majka troje djece.

Ankica Zmaić: "Zalagat ću se za obiteljske, tradicionalne, domoljubne i katoličke vrijednosti. Kao dijete poljoprivrede, zalagat ću se za poboljšanje rada OPG-ova i razvoj ruralnog turizma. Jer Slavonija je srce poljoprivrede."

9. NIKOLA MAŽAR

državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, povjerenik za vukovarski HDZ. Po struci je diplomirani pravnik, a obavlja dužnost tajnika nacionalnog odbora za pravosuđe Hrvatske demokratske zajednice.

 8. DANIJEL MARUŠIĆ

Župan Brodsko-posavske županije u tri mandata, doktor biomedicinskih znanosti. Na parlamentarnim izborima 2015. i 2016. izabran je i za zastupnika Hrvatskog sabora. Člana je hrvatskog izaslanstva u Odboru Regija Europske unije. Predsjednik je Gradskog odbora HDZ-a Nove Gradiške. Oženjen je i otac trojice sinova.

dr.sc.Danijel Marušić: "Prije četiri godine izjavio sam da ćemo ojačati naše lokalne i regionalne sredine, kao i da ćemo znatno povećati korištenje europskih sredstava. Ova Vlada pod vodstvom Andreja Plenkovića – to je i ostvarila. Moj rad u Hrvatskom saboru bit će nastavak kontinuiranog rada u Županiji. Snažimo naše općine, naše gradove i županije!"

 7. DARKO PULJAŠIĆ

Prvi čovjek grada Požege, s dokazanom podrškom većine svojih sugrađana- na prošlim lokalnim izborima osvojio je čak 62 % glasova. Po struci je diplomirani pravnik s dugogodišnjim pravničkim iskustvom u privredi te radnim iskustvom u Policijskoj upravi i ravnateljstvu Doma zdravlja. Oženjen je, otac dvoje djece.

 6. MLADEN KARLIĆ

Vinkovčanin, liječnik, specijalist interne medicine. Zastupnik u 9. sazivu Hrvatskog sabora. U svojoj političkoj karijeri bio je dugogodišnji gradonačelnik Vinkovaca. Dragovoljac je Domovinskog rata, oženjen je i otac dvoje. Odlikovan je Spomenicom domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog pletera, te Redom hrvatskog trolista.

5. MARIJANA BALIĆ

Iz Vukovara, zastupnica u 9. sazivu Hrvatskog sabora. Suosnivačica je Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata kao jedno od 74 djece koja su u vrtlogu Domovinskog rata ostali bez oba roditelja. Diplomirana je ekonomistica, s radnim iskustvom u Vukovarsko- srijemskoj županiji, Agenciji za razvoj te županije i uredu zastupnika u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

4. PERO ĆOSIĆ

naš Brođanin, zastupnik u Hrvatskom saboru u posljednja dva mandata, dugogodišnji predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Brodsko- posavske županije, predsjednik Županijske skupštine. Poznati dugogodišnji slavonskobrodski gospodarstvenik. Po struci diplomirani inženjer graditeljstva, oženjen i otac dvoje odrasle djece.

Pero Ćosić: "I dalje ću se zalagati za rast proizvodnje kako bi bila temelj rasta gospodarstva Hrvatske i zalog naše sigurne budućnosti. Nastavit ću aktivno sudjelovati u izradi i praćenju programa za razvoj Slavonije, ali i izgradnju zdravog i prosperitetnog život cijele zajednice."

3. JOSIP ALADROVIĆ

Ministar rada i mirovinskog sustava u aktualnoj Vladi, Pleterničanin. U ministarstvo je došao kao iskusan ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a ima i dugogodišnje iskustvo u korporativnom svijetu. Diplomirani ekonomist, oženjen, otac jednog djeteta.

2. MARIO BANOŽIĆ

Ministar državne imovine, Vinkovčanin, doktor ekonomskih znanosti. Dugogodišnje radno iskustvo u gradu Vinkovci i Vukovarsko- srijemskoj županiji, te nastavno iskustvo predavača odnosno docenta na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Oženjen, otac troje djece.

1. ZDRAVKO MARIĆ, nositelj liste

Brođanin, Podpredsjednik Vlade i ministar financija, čovjek za kojeg smo sigurni da državne financije drži pod kontrolom, stručan i elokventan, najpopularniji ministar u Vladi Andreja Plenkovića, doktor ekonomskih znanosti. Oženjen i otac dvoje djece.

Zdravko Marić: "U novi mandat ulazimo s obvezom fiskalne decentralizacije, povećanja plaća i mirovina naših građana. Ispred nas je razdoblje koje je izazovno i zato nam ne trebaju eksperimenti. Treba nam tim, stranka, pojedinci - ljudi koji su se dokazali da znaju na koji način upravljati kriznim situacijama i koji će nas voditi u sigurnu budućnost u kojoj će Slavonija postati najjača regija."

Video: