Razvijamo Hrvatsku svjesnu svojih potencijala!

Vlada provodi politiku u kojoj obećava manje, a isporučuje više.

Jučer je u stranačkim prostorima u Slavonskom Brodu održana konferencija za medije na temu aktualne političke situacije na lokalnoj i državnoj razini.  Govornici konferencije bili su predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Pero Ćosić te župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić. Budući da je konferencija bila u vidu redovitog informiranja javnosti, obrađene su različite teme: unutarstranački izbori na lokalnoj razini, najviši kreditni rejting Hrvatske u povijesti, dinamika smanjenja javnog duga među najbržima u Europskoj uniji, iduće godine kao godine oporavka hrvatskog gospodarstva, pozitivne promjene u lokalom gospodarstvu, nužnost cijepljenja te kritika neprimjerenog ponašanja predsjednika države Milanovića.

Predsjednik ŽO-a Pero Ćosić čestitao je svim novoizabranim predsjednicima te članovima gradskih, općinskih i temeljnih odbora HDZ-a te najavio izbore za članove Županijskog odbora.  Čestitao je i izabranima na razinama zajednica, te novoizabranoj predsjednici Zajednice žena HDZ-a grada Slavonskog Broda Danijeli Zirdum te na lokalnom nivou najavio i izradu nove  web stranicu na kojoj će biti sve obavijesti i aktivnosti koje provode.

Predsjednik ŽO-a Ćosić govoreći o uspjesima Vlade najviše se osvrnuo na do sada najveći kreditni rejting koji će omogućiti daljnji razvoj gospodarstva jer, kako je rekao, poziv je to i investitorima  za nova ulaganja: „Sjajna turistička sezona, povećanje izvoza i zaposlenosti, rast BDP-a samo su neki od parametara koji ukazuju na oporavak hrvatskog gospodarstva upravo u vrijeme pandemije. Očuvanih 700 tisuća radnih mjesta, 120 tisuća poduzetnika kojima se pomoglo te 12,4 milijarde kuna isplaćenih poduzetnicima za plaće radnicima. Ne zaboravimo ni pomake u zaposlenosti kao i smanjeni broj ljudi na birou. Svi ovi uspjesi Vlade reflektirali su se i na lokalnu razinu.“ kazao je Ćosić.

Osim na lokalnu političku scenu, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Brodsko-posavske županije, Pero Ćosić, osvrnuo se i na zbivanja na državnoj razini: „Nerado komentiram tu temu, ali riječ je o višednevnom manipuliranju Predsjednika države. Opet pokušava napraviti društveni raskol manipuliranjima, lažima i uvredama. Činjenica je da neovlašteno pokušava oduzeti legitimitet Vladi, Saboru, državnim institucijama i našim ministarstvima. Ministar obrane, Mario Banožić, djeluje u zakonskim okvirima. Smatram da Predsjednik države griješi jer ministru obrane ne može oduzeti zakonske ovlasti u mirnodopsko vrijeme. U izvanrednim ratnim situacijama to je, dakako, drugačije. Vojska ne smije biti poligon sukoba, to je pitanje nacionalne sigurnosti. Svojim ispadima, Milanović je u krizu doveo sigurnosni sustav i vojsku. Relativno sam dugo u politici, kao i predsjednik Milanović pa možemo povući paralele. Mislim da je on slučajni kandidat.“ oštro je poručio Ćosić.

Župan Danijel Marušić danas se osvrnuo na ono pozitivno što je Vlada učinila za sve županije pa i za Brodsko- posavsku: „Opstale su županije zahvaljujući Vladi, a preuzele su poslove državne uprave i time omogućili bržu i jeftiniju uslugu građanima, u novoj perspektivi potpora za poduzetnike će porasti. Samo za primjer dajem Općinu Davor, koja je u kratkom periodu izgradila vrtić, obnovljena je zgrada društvene namjene i šetnica, uređenje trga, dakle gotovo 18,7 milijuna kuna u vrlo kratkom vremenu uključujući 30-tak milijuna kuna u sustav navodnjavanja i potpore poljoprivrednicima. Ne postoji segment života u kojemu nije bilo ulaganja, ne samo u Općini Davor, nego u svim općinama.“ kazao je Marušić podsjećajući na osnovano Sveučilište u Slavonskom Brodu i ulaganje u škole kojima je županija osnivač.

„Ulaganje u ceste na lokalnoj razini, kao obnavljanje željezničke pruge u Brodsko-posavskoj županiji, izgradnja mosta u Svilaju i mosta u Staroj Gradiški kao projekti državne razine, ali bitni za razvijanje gospodarskih zona u Okučanima, Stara Gradiška, Bogičevci ili Oprisavci, kao i ulaganja u sve medicinske ustanove u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, energetska obnova zgrada u bolnici, obnovljena medicinska oprema i opremanje odjela kao i projekti koji će se tek realizirati govore o milijunima kuna koji su ušli u našu županiju“ kazao je župan Marušić.