Svečanom konferencijom za medije održanom u stranačkim županijskim prostorima istaknuli smo povijesnu važnost 30. svibnja DANA DRŽAVNOSTI koji se kao Državni praznik nakon 19 godina ponovo obilježava na sutrašnji dan
 
30. svibnja 1990. godine konstituiran je prvi demokratski izabrani višestranački Sabor, prestala je komunistička vladavina i uspostavljena je demokracija- formirana je institucija Hrvatskog sabora koji će izglasati sve druge važne odluke za konačno formiranje samostalne, neovisne i suverene Republike Hrvatske.
 
"U ime Županijske organizacije i moje osobno po prvi puta nakon devetnaest godina svim građankama i građanima Brodsko- posavske županije čestitam 30. svibanj Dan državnosti. Sutra proslavimo dan kada smo realizirali stoljećima snivan san o hrvatskoj demokraciji, državi i našoj slobodi. Taj dan je ostao zapisan u srcima i sjećanju hrvatskog naroda, proslavimo ga veselo, objesimo hrvatske zastave na svoje domove i budimo ponosni jer imamo samostalnu, suverenu i neovisnu Republiku Hrvatsku. I kao što je prvi Predsjednik dr. Franjo Tuđman volio reći: "Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska." predsjednik ŽO HDZ-a BPŽ Pero Ćosić na konferenciji za novinare 29.5.2020.
 
"Na taj dan predsjednik dr. Franjo Tuđman, pred mnoštvom svijeta položio je u zipku koja je simbolizirala hrvatsku državu kruh, pero i zlatni dukat kao simbole života blagostanja ,znanja, kulturnog napretka i bogatstva. A tu zipku je blagoslovio kardinal Kuharić. Tad smo dobili pravo da budemo svoji na svome, da djelujemo na crti vlastitih interesa, a ne unutar nametnutih zajedništva. Taj 30. svibnja nulta je točka za stvaranje Hrvatske i prekretnica u novijoj hrvatskoj povijesti." Tomislav Teskera, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a BPŽ, na konferenciji za medije povodom obilježavanja Dana državnosti
  
"Prije točno trideset godina naš utemeljitelj i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman preuzeo je odgovornost za sudbinu Hrvatske nakon desetljeća borbe za prava i položaj Hrvata. Sutra ponovo ponosno slavimo 30 godina od naše pobjede! Ovim putem ću iskoristit priliku da u ime Mladeži HDZ-a Brodsko- posavske županije i svoje osobno, svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitam 30. svibanj Dan državnosti!"
Livia Maduna, predsjednica Mladeži HDZ-a BPŽ na konferenciji za medije o obilježavanju Dana državnosti
 
Video: