Danas, dana 4.srpnja 2013.godine, održana je 2. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba.

Novoizabrani zastupnici Gradske skupštine HDZ-a tijekom aktualnog sata postavljali su pitanja koja se odnose na goruće probleme i probleme koje je potrebno što hitnije riješiti u Gradu Zagrebu.

Tako je potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik Kluba HDZ-a u Gradskoj skupštini, Andrija Mikulić,  uputio pitanje gradonačelniku, Milanu Bandiću,  što misli poduzeti u svezi preporuke koju je izdalao Ministarstvo prometa, odnosno nadzor koji je proveden nad natječajem izdavanja novih dozvola Taxi prijevoznicima u gradu Zagrebu, a koja jasno ukazuju na nepravilnosti provedbe natječaja i izdavanja dozvola novim Taxi prijevoznicima. Klub HDZ-a se svakako zalaže za što povoljniju i kvalitetniju uslugu Taxi prijevoza u gradu Zagrebu, ali ne na način netransparetnog i nepravilnog provođenja natječaja i izdavanja dozvola novim Taxi prijevoznicima. Naime, ukoliko gradski Ured za promet , ostane pri tumačenju preporuke Ministarstva prometa kao mišljenja,  a ne kao obvezujuće naredbe , odnosno ne poništi prethodno provedeni natječaj za izdavanje novih dozvola Taxi prijevoznicima, Klub HDZ-a smatra da će se takvim postupanjem uništiti postojeći Taxi prijevoznici samo zbog ispunjenja  predizbornog obećanja koje je gradonačelnik Bandić dao taksistima.

Margareta Mađerić, na početku svoga trećega zastupničkog mandata u Gradskoj skupštini, upitala je aktualnog gradonačelnika kako je moguće predložiti dnevni red s navodnim „prioritetnim“ točkama a bez točke  koja se odnosi na prijedlog Plana gospodarenja otpadom,  jer pitanje zbrinjavanja otpada i uporabne dozvole Jakuševca je prioritetno pitanje . Naime,  Margareta Mađerić, podsjetila je kako gradonačelnik nije ispoštovao rokove o zatvaranju i preseljenju kompostane i drobilice  u 2010.godini,  pa prema tome dovodi u sumnju svoj plan zatvaranja Jakuševca do 2018.godine i izradu Plana gospodarenja otpadom do jeseni.

Ostale teme o kojima su pitali zastupnici Kluba HDZ-a su renoviranje OŠ u Vidovcu, zatvaranje odvodnog kanala kroz Kozari puteve i Kozari bok te stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja.