Na današnjoj 3. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, tijekom aktualnog sata, gradski zastupnici iz redova HDZ-a postavljali su pitanja aktualnom gradonačelniku, Milanu Bandiću vezano za važne razvojne projekte Grada.

Tako je, Andrija Miklulić, potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik Kluba HDZ-a u Gradskoj skupštini upozorio  gradonačelnika, Milana Bandića na pojavljivanje problema vezanih uz dostupnost prijevoza putnika posebice školske djece u Osnovnu školu Remete.

Naime, OŠ Remete se nalazi u sjeverozapadnom dijelu grada Zagreba na adresi Remete 99a,u blizini gradskog groblja Mirogoj te prema njoj voze dvije autobusne linije a to su:

  • linija 203-Svetice,Bukovačka cesta,Krematorij
  • linija 226-Kaptol,Remete,Svetice

međutim vrijeme polaska je u 7:10 i 7:20 sati što je znači da školska djeca dolaze ili prerano pred školu te su neko vrijeme bez adekvatnog nadzora ili pak dolaze prekasno te pretrčavaju prometnu cestu te kasne na nastavu.

U svom odgovoru na zastupničko pitanje i prijedlog, zahvaljujući inicijativi Andrije Mikulića, predsjednika Kluba HDZ-a, za izmjenu i dopunu autobusne linije 203 I 226, gradonačelnik, Milan Bandić obećao je izmjenu voznog reda već od sutra.

Ostala pitanja zastupnika HDZ-a Gradske skupštine  upućena gradonačelniku odnosila su se na nedavnu reorganizaciju Zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar” koja je rezultirala ukidanjem Centara za prevenciju ovisnosti u rubnim dijelovima Grada Zareba opravdano navodnim nedostatkom financijskih sredstava a koje  je prema mišljenju Kluba HDZ-a nužno potrebno vratiti u ponovnu funkciju dok je nepotrebno osnovan Centar  za zaštitu žena u koji je utrošeno 500 000 kuna iako postojeći Domovi zdravlja mogu kvalitetno obavljati primarnu ginekološku zaštitu žena kao i do sada.

Također je zatraženo od aktualnog gradonačelnika, Milana Bandića da se očituju u rokovima izgradnje Sljemenske žičare I bazena na Sveticama te da nadležni gradski ured dostavi pisano očitovanje o strukturu broja zaposlenih  branitelja i djece poginulih branitelja u lokalnoj upravi jer Klub HDZ-a želi potpuno zaštiti zakonsko pravo branitelja i djece poginulih branitelja i pozitivnu praksu koju treba provoditi.