Predsjednik Andrej Plenković: Odluka Vrhovnog suda nema ni najmanje veze ni s desetinama tisuća vrijednih članova naše stranke. Ova je presuda još jedan dokaz da ne postoji nikakvo „HDZ-ovo pravosuđe“, kako to oporba sipa floskule. Odlučno odbacujemo i njihove pokušaje da nam nalijepe etiketu „kriminalne organizacije“, no to je i bilo očekivano s obzirom na uvjerljive izborne poraze te nered i raspad u redovima oporbe.

Sa slučajem nemamo nikakve veze

Otklanjam bilo kakvu odgovornost sadašnjeg vodstva HDZ-a za djela pojedinaca, i to iz razdoblja 2004-2009. Predsjednik sam stranke od 2016. - mi s tim nemamo nikakve veze. Vodimo stranku na transparentan način, podmirujemo sve obaveze, nemamo nikakvih kredita ni bilo čega što bi moglo dovesti u pitanje naše financijsko poslovanje.

Sudska odluka nema ni najmanje veze ni s desetinama tisuća vrijednih članova naše stranke.

HDZ je odgovoran zbog pojedinca, ne i kriv

Žao nam je što Vrhovni sud nije prihvatio argumente obrane, ali kao legalisti poštujemo pravnu državu i presudu. A presuda kaže da je HDZ, kao pravna osoba, odgovoran na temelju krivnje ondašnjeg čelnika Ive Sanadera. Dakle, HDZ je odgovoran, ne i kriv.

Još jedan dokaz da ne postoji nikakvo „HDZ-ovo pravosuđe“

Nakon temeljite analize pravorijeka, razmotrit ćemo moguće pravne korake, no ova je presuda još jedan dokaz da ne postoji nikakvo „HDZ-ovo pravosuđe“, kako to oporba sipa populističke floskule i na najnižoj mogućoj razini želi oponirati HDZ-u. Te su floskule i više nego konkretno demantirane.

Što je oporbi drugo i preostalo?

Odlučno odbacujemo i njihove pokušaje da nam nalijepe etiketu Ive Sanadera i „kriminalne organizacije“, no to je i bilo očekivano s obzirom na uvjerljive izborne poraze te nered i raspad u njihovim redovima. Što je oporbi drugo i preostalo? Ali, neće to dugo trajati.

HDZ je već platio političku cijenu

Za događaje iz slučaja Fimi media, ponavljam, otprije više od desetljeća HDZ je već platio političku cijenu - na parlamentarnim izborima 2011. kada su birači stranku, poslije 8 godina na vlasti, poslali u oporbu.

Hrvatski građani vide tko je tko danas

Hrvatski građani vide tko je tko danas; vide tko vodi ozbiljnu i odgovornu politiku, tko rješava probleme, a tko sad nastoji ušićariti politikantske poene.